2014/11/11

Peach tart / Persikkapiiras


Minun on tehnyt mieli persikkapiirakkaa jo jonkin aikaa ja tänään sain aikaseksi sellaisen tekaista. Nettihän on pullollaan erilaisia persikkaisia ohjeita. Tämä kyseinen on niin helppo että siihen ei pahemmin ohjeita tarvittu, joten pikaisen selailun jälkeen päätin mennä vaiston varassa.

Tässä maistuu hieman minun suosikkini neilikka ja vanilja, sekä kaksilahkeisen suosikki kaneli.

Pohja:
100g voita
2dl jauhoja
0,5 kananmuna
1rkl tomusokeria
1tl kylmää vettä

Täyte:
7 persikan puolikasta
1 appelsiini
1tl kanelia
ripaus neilikkaa
1tl vaniljasokeria
1vaniljatanko
1rkl perunajauhoja

Nypi huoneenlämpöinen rasva tomusokerin ja vehnäjauhon joukkoon, vatkaa kananmunan rakenne rikki, lisää se joukkoon. Lisää tämän jälkeen kylmä vesi, sekoita tasaiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noi 30minuutiksi.

Kaulitse pohja ohueksi levyksi ja laita se voideltuun piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Viipaloi persikanpuolikkaat. Raasta appelsiinin kuori, purista mehut ja sekoita joukkoon mausteet, vaniljatangon siemenet, vaniljasokeri ja perunajauhot. Aseta persikanpuolikkaat esipaistetulle pohjalle ja kaada sen jälkeen appelsiinimehuseos niiden päälle. Paista 175 astetta 20-30min.

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa


ps. Muut leivontabloggaajat (ja varmasti muutkin...) samaistuvat tuskastumiseen kun ei riitä valoa? Ei vaan ole enää yhtä helppoa kuvata tekeleitään kauniisti.... :/

2014/11/09

Blondiebrownie with glace cherries and pistachio

En yleensä ikinä pahoittele viivästyksi tai blogitaukoja. Tälläistä se arki vain on, että aina ei kerkeä, mutta nyt on pakko. Hukkasin kamerani musitikortin jolla oli mm. mustikka-marenkipiiras, magohillokekakku, pekaanipähkinäkeksit ja yksi suolainen piiras ja suklaa-kookospiirakka..... Tästä syystä ei siis postauksia ole tullut, ei ole nimittäin ollut materiaalia! Anteeksi siis :(

Mutta asiaan! Minä olen jouluhullu. Meillä on aloitettu sen fiilistely jo lokakuussa kun kaivoin ensimmäiset joulukynttilät esille (kyllä, joulukynttilät, ne punaiset siis.) ja marraskuussa kun roudasin loputkin ja vaihdoin tyynynpäälliset ja ostin uudet punaiset lakanat. Voi joulu on ihanaa, siksipä pääsette nauttimaan joululeivonnaisista täälläkin.



Valkosuklaabrownie, jossa maistuu pistaasipähkinä ja sokeroidut kirsikat. Kuulostaako vähän kummalliselta? Ei huolta, se maistuu oikeasti taivaalliselta ja suosittelen tätä myös joululeivonnaiseksi kaikille niille kenelle ei maistu glögikakut tai piparinmakuiset leivonnaiset. Tämä on pienen sokerihiiren herkkua ja maistuu varmasti myös jäätelön kanssa taivaalliselta.

Tämän ylistyslaulun jälkeen päästäänkin itse reseptiin ja valmistukseen. Tämähän on siis todella helppo valmistaa ja siihen meneekin aikaa noin kaksikymmentä minuuttia, jos on kaikki valmistelut tehty hyvin niin varttikin riittää loistavasti (plus tietenkin 45min uunissa)


Valkosuklaabrownie kirsikoilla ja pistaasipähkinällä:
Ainekset:
150g sokeroituja kirsikoita
100g kuorittuja suolattomia kirsikoita
250g voita
400g valkosuklaata
4,5dl hienosokeria
noin 5,5dl jauhoja 
4 kananmunaa

Päälle:
Rouhittuja pistaasipähkinöitä
sulatettua valkosuklaata

Laita voi kattilaan sulamaan miedolla lämpötilalla ja rouhi sillä välin suklaa ja puolita kirsikat. Kun voi on sulanut, sulata valkosuklaa sekaan ja sekoita kunnes seos on tasainen. Kaada valkosuklaa-voiseos kulhoon ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella jauhot ja kananmunat kunnes taikina on tasaista.

Vuoraa uunivuoka (25x30cm) leivinpaperilla ja kaada puolet taikinasta siihen. Lisää sen jälkeen kirsikat ja osa rouhituista pistaasipähkinöistä ja kaada loput taikinasta päälle. Lisää loput pistaasipähkinät päälimmäiseksi ja paista uunin keskitasossa 150 asteessa noin 45min, tai kunnes taikinaa ei enää jaa tikkuun.

reunat voi leikata pois kokonaan, näin saa hieman siistimpiä paloja.

Anna jäähtyä kunnolla, koristele sen jälkeen valkosuklaaraidoilla ja pistaasipähkinöillä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.