2015/11/15

Puolukkaa & Kinuskia


Leivottiin ystävän kanssa pikkujouluihin näitä herkkuja yksi päivä. Ohje on helppo, käytännössä ei tarvitse kuin mitata, sekoittaa ja paistaa. Koristelu tietenkin, mutta se on aina vapaaehtoista.
Puolukka ja kinuski ovat minun ikisuosikki leivonnaisissa. Yksinään kinuski on liian makeaa ja puolukka liian kirpeää, mutta yhdessä niistä tulee ihan käsittämättömän ihana yhdistelmä.

Jos siis kaipaat helppoa, herkullista ja huikeaa leivonnaista pikkujouluihin tai muuten vain, tee näitä!

Muffinipohja 24 kpl
7dl vehnäjauhoja
2,5dl hienoa sokeria
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1-1,5dl täysmaitoa (riippuu kananmunien koosta 
ja taikinan koostumuksesta)
3 isoa kananmunaa
200g voita sulatettuna

Täytteet:
200g puolukoita
100g pieniä toffee paloja
Kinuski- tai toffeefudge karamelli 24kpl (pehmeitä)

Päälle:
Karamellisoitu kondensoitu maito
Puolukoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi ja kananmunat. Sekoita tämän jälkeen joukkoon täysmaito. Lisää joukkoon puolukat ja toffee palaset. Lastaa taikinaa muffinivuokiin (suosittelen käyttämään myös muffini'pannua' etteivät ne leviä) noin puoelen väliin ja laita sen jälkeen toffeekarkki taikinan sisälle, mutta ei pohjaan asti.

Paista uunin keskitasossa noin 20min

Kun jäähtyneet, koristele karamellisoidulla kondensoidulla maidolla ja puolukoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti