2013/11/25

Mango-passionhedelmä-kookos cupcakes

Marraskuut ovat älyttömän tylsiä ja pimeitä. Varsinkin tänä vuonna on tuntunut marraskuu entistä pimeämmältä ja siksi päätinkin piristää itseäni, ystäviä ja perhettä raikkailla hedelmä cupcakeseilla. Yleensä parasta osaamistani ovat ennemminkin marjat ja suklaa kuin hedelmät, mutta olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja päättänyt tehdä hieman enemmän hedelmistä leipomuksia. Hedelmät kun tuppaavat olemaan niin ihanan raikkaita, että haluan niitä ehdottomasti lisää omaan keittiööni.


12 iso cupcakea:
150g voita huoneenlämpöisenä
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
2prk mangopilttiä
2dl mango-kookos smoothie (valmiina tai itsetehtynä)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja mangososeet ja smoothie keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja nestettä voi-sokeri vaahtoon. Paista 175 asteessa noin 20-30min

Kuorrute:
2,5dl kuohukermaa
1prk rasvaista kookosmaitoa 
(käytetään vain erottunut kerma)
sokeria
passion hedelmää

Vatkaa erikseen kerma ja kookoskerma vaahdoiksi ja yhdistä sen jälkeen. Sokeroi oman tarpeen mukaan ja kuorruta cupcakesit. Lisää päälle passion hedelmää.


Eiväthän kuulosta kovin hankalilta? No eivät ne sitä olekkaan, joten näitä tekaisee nopeaan herkkunälkään tai yllättäville vieraille tunnissa! Näppärää eikö?



5 kommenttia:

  1. Oi kun ihanan näköisiä! Ja kuullostaa hyvältä tuo kookos-passionhedelmä makuyhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi passion hedelmä on tosiaan aika korvaamaton näihin, sillä se tuo, ainakin minun mielestä, ihanaa hapokkuutta ja kirpeyttää muuten niin makeaan ja pehmeään makuun! ;p

      Poista
  2. Toi oli iiiiiiiihan sika hyväääää :p slurps*

    VastaaPoista
  3. Ihania reseptejä sulla täällä blogissa, innolla ootan uusia! :)

    VastaaPoista