2013/11/02

Auringonkukkia kakussa / valkosuklaa-mansikkakakku


2 kananmunan sokerikakkupohja 
(tein 10cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, normaalia kakkua varten tee 4-6 kananmunan kakkupohja)

Täyte:
Mansikkahilloa tai mansikka sosetta
2dl vispikermaa
120-150g pandan valkosuklaata

Kostukkeeksi kakkuun vaniljamaitoa (1dl maitoa ja 1tl vaniljasokeria)

Koristelu (Huom, koristeet on hyvä tehdä valmiiksi jo 1-2 vrk aiemmin, jotta ne kerkeävät kuivumaan kunnolla)
1pkt sokerimassaa päälle
0,5pkt sokerimassaa koristeisiin
keltaista, mustaa ja punaista elintarvikeväriä

Valmista sokerikakkupohja hyvissä ajoin, jotta se kerkeää jäähtymään hyvin ennen täyttämistä.

Leikkaa kakku kahteen osaan ja kostuta kumpaakin kerrosta vaniljamaidolla (tässä kannattaa muistaa maltti erityisesti alemman kerroksen kanssa, sillä kosteus ns. valuu alaspäin jolloin kakku saattaa valuttaa nesteitä mikäli se tarjoillaan vasta seuraavana päivänä).

Valmista valkosuklaa kermavaahto sulattamalle ensin valkosuklaan vesihauteessa, jätä sula suklaa jäähtymään. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja kaada sen jälkeen hieman jäähtynyt valkosuklaa sekaan varovasti samalla sekoittaen (ei kuitenkaan sähkövatkaimella ettei kerma vatkaannu vahingossa voiksi). Osan suklaasta voi raastaa valkosuklaa kerman sekaan, jolloin se saa hieman rakennetta. Laita seos jääkaappin odottamaan hetkeksi. 

Levitä mansikkasosetta reilusti pohjanpäälle, mikäli käytät hilloa niin malttia tässäkin, ettei kakusta tule liian makea. Tämän jälkeen kaada valkosuklaa kermavaahto ja laita toinen kakkukerros päälle. Vinkki: Mikäli haluat ohuemmat kerrokset täytteestä, voit joko puolittaa valkosuklaakermavaahdon määrän tai leikata sokerikakkupohjan kolmeen osaan.Levitä kakun ja sokerimassan väliin kermavaahtoa tai kreemiä maun mukaan ja koristele sen jälkeen maun mukaan. Itse olin tehnyt auringonkukat valmiiksi sokerimassasta ja pari päivää aikaisemmin jolloin ne kerkesivät kuivua kunnolla.


Tämä kakku pääseekin pyhäinpäivän illallisen jälkkäripöytään, sillä ollaan kaksilahkeisen kanssa menossa omille vanhemmille syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti