2014/02/04

Mascarpone-puolukkakakku


Lupasin kahvittaa Äidin, isäpuolen ja siskot näin sunnuntain kunniaksi ja äiti toivoi kakuksi jotain puolukkaista. Pitkän pohdinnan jälkeen pääsyin tekemään puolukka-mascarpone täytteen jossa maistuu myös vanilja ja inkivääri. Inkivääri ja puolukka ovatkin oiva makupari, kun mascarpone ja kerma pehmittävät kokonaisuutta. Aivan ihanaa!
 
Monesta vaiheesta huolimatta kakku on helppo valmistaa. Ja jos tykkää puolukasta ja mantelista niin tämä kakku on aivan ehdoton! Äiti kehui ainakin kovasti.
Pohja:
4 kananmunaa
Tilavuudeltaan saman verran sokeria ja jauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl manteliaromia
Täyte:
Puolukkahilloa n. puoli purkkia (100g)
250g mascarponejuustoa
2,5dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
3rkl sokeria
 
Kuorrute:
250g mascarponejuustoa
2,5dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
sokeria
Puolukkahillo:
200g puolukoita
2dl hillosokeria
1dl sokeria
10g tuoretta inkivääriä raastettuna
1 vaniljatanko
 
 
Hillo kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana. Halkaise vaniljatanko kahtia. Laita puolukat ja sokeri kattilaan ja odota että ne kiehuu, lisää sen jälkeen raastettu inkivääri ja vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen noin 15minuuttia ja säilö sen jälkeen steriiliin purkkiin.
 
Vuoraa 20cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe varovasti käännellen ja viimeisenä menteliaromi. Paista 175 steessa noin 50min. 30minuutin kohdalla laita kakun päälle leivinpaperia ettei sen pinta pala. Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
 
Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja mascarponejuusto ja lisäämällä siihen puolukkahillo, sokeri ja vaniljatangon siemenet. vatkaa kunnes tasaista.
 
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja laita kumpaankin väliin täytettä, käytä koko täyte, sen pitäisi olla sen verrän jämääkkää ettei valu ulos. Valmista sen jälkeen kuorrute vatkaamalla mascarpone ja kerma sekaisin ja lisäämällä vaniljatangon siemenet ja haluttu sokerimäärä. Kuorruta haluamallasi tavalla.
 
0

1 kommentti: