2014/08/22

Red velvet kuppikakut


Eräs Sveitsiläinen herrasmies tuli Suomeen ystäväni vieraaksi. Me päätimme näyttää hänelle pienen palan Suomen historiaa ja viedä hänet suomenlinnaan piknikille. Jälkkäriksi minä sain kunnian leipoa jotain ja päätin että tämä jokin saa nyt olla red velvet kuppikakkuja, sillä punavalkoinen väri sopi loistavasti teemaan.

Ja olivat muuten hyviä, nämä hävisivät nopeasti muihin suihin. Minä olin vielä edellisenä päivänä pakannut kaksi cupcakea erilleen, jotta ystäväni ja Sveitsin vahvistus voisivat sitten viedä vielä kotiin evääksi yhdet.

Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
150g voita
2 kananmunaa
2tl punaista väriainetta
2dl piimää
1,5tl soodaa
2tl valkoviinietikkaa

Kuorrute:
125g tuorejuustoa
50g voita
2-3dl tomusokeria


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aloita taikinan valmistus sekoittamalla jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa sen jälkeen sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaten kunnolla välissä. Lisää piimä ja jauhoseosta vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen punainen väri. Sekoita sooda ja valkoviinietikka keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Paista 175 astetta ja paista 20-30min. Anna paiston jälkeen jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja voi ja lisää tomusokeria vähitellen joukkoon, kunnes kuorrute on tarpeeksi paksua. Valmiin kuorrutteen voi laittaa jääkaappiin hetkeksi, jotta se on helpompi pursottaa. Kuorrutteen voi joko pursottaa tai vain veitsellä sivellä kuppikakkujen päälle.

Nauti hyvässä seurassa, joko muiden tai itsesi kanssa! 







7 kommenttia:

  1. Vau! Näyttää ihan huikeilta ja varmasti maistui myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tosi makeitahan nämä ovat, joten yksi per henkilö on jo paljon, mutta toisaalta mieltymyksethän vaihteelekin ;)

      Poista
  2. Upean näköisiä herkkuja - olet todella taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä siirtää kehut kokonaan noille vuoille, sillä ilman niitä ei nämäkään olisi niin herkullisen ja ihastuttavan näköisiä :) Kiitos kauniista sanoista :)

      Poista
  3. Ahhhh! Aivan ihanan näköisiä. Ja nimi jo lupaa, että siellä on herkkua. En olekaan näitä tehnyt kuppikakkumuodossa, pelkästään kakkuna - viimeksi pojan insinöörijuhliin. Kakku oli oikea menestys, joten ihan pakko testata näitä kuppikakkuinakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä näinkin, ja jo valmiiksi annoksina ;)

      Poista
  4. Wauu tosi ihana blogi ja noi kaikki leivokset ja kakut on tosi ihania :)

    VastaaPoista