2014/12/03

Vaniljasuklaatryffelit jouluksi


Suklaata varmaan harva vihaa? Senpä takia päätin tehdä Turvakodin pikkujouluja varten suklaatryffeleitä, että mahdollisimman moni niistä pitäisi. Tryffelit ovat tosi helppoja valmistaa ja niissä on varaa soveltaa maussa ihan mielin määrin. Alunperin tarkoituksena oli tehdä näitä baileys-versiona, mutta alkon ollessa kiinni, piti improvisoita. Loppujenlopuksi päädyin vaan tavalliseen vanilja-versioon, sillä kotoa ei löytyny _mitään_. Ei ollut pähkinää sisälle, ei ollut kuviattuja marjoja, ei ollut konjakkia, eikä piparminttua. Noh, hyviä näitä silti tuli, ja aika nättejäkin :)

Ohje n. 30kpl:
400g tummaa suklaata
3dl kuohukermaa (jos haluat tehdä kookoversion, käytä kookoskermaa)
nokare voita
2tl Vaniljauute
Vaniljatanko

Päälle:
Kaakaojauhetta
Mantelirouhe
(kookosversioon kookosta)


Laita kattilaan kerma, voinokare, vaniljauute ja halkaistu vaniljatanko. Rouhi suklaa ja laita lämpöä kestävään kulhoon. Kiehauta kerma ja kun keihahtanut, poista vaniljatanko ja kaada kerma rouhitun suklaan päälle. Sekoita lastalla kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Samettisen suutuntuman takaamiseksi surrauta säkövatkaimella muutaman kerran (älä kuitenkaan sekoita seokseen ilmaa).

Anna seoksen jähmettyä jääkaappissa kolme tuntia tai yön yli. Pyörittele sen jälkeen palloiksi (muista käyttää kertakäyttökäsineitä, suklaa sulaa käsien lämmöstä hieman) ja sen jälkeen vapaavalintaisessa koristeissa. Laita kylmään vielä noin 15minuutiksi, sen jälkeen nämä ovat valmiita tarjottaviksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti