2014/02/22

Metsäiset boysenmarja kuppikakut


noin 18 pientä kuppikakkua
pohja:
120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
300 g (3,5 dl) sokeria
2 kananmuna
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
0,4 dl sinistä elintarvikeväriä
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa
boysenmarjoja tuoreena

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi ja kuohkeaksi  vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon kananmunat ja vatkaa kunnolla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, elintarvikevärit ja vanilja-aromi tahnaksi . Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että taikina on tasaisen väristä. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää tämän jälkeen toisen puoli piimästä ja sen jälkeen loput jauhot. Vatkaa kovalla teholla kunnes taikina on sileää ja tasaista. Vatkaa hiljaisella teholla suola, sooda ja viinietikka taikinan sekaan ja vatkaa pari minuuttia.


Jaa taikina muffinivuokiin (huom, taikina on suhteellisen löysää, joten muffinipannu on tässä tapauksessa aika ehdoton, tai todella tukevat vuoat) ja upota jokaisen taikinan sisään yksi boysenmarja.

Paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25min, testaa kypsyys coctailtikulla.




Kuorrute
5rkl vehnäjauhoja
2,5dl täysmaitoa
1tl vaniljasokeria
225g voita
2,25 dl hienoa sokeria

Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee, nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään (HUOM! seos tekee itselleen ns. kalvon päälle, joten tätä ehkäistäksesi painele kevyesti kelmua sen pinnalle).Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää  vaniljasokeri.Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista. 

Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele boysenmarjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti