2015/03/01

Vadelmaiset Browniet


Siskoni saa lapsen maaliskuun lopulla, joten nyt oli vielä hyvää aikaa järjestää hänelle vauvakutsut. Leivoin näille kutsuille edellisessä postauksessa näkyviä keksejä (ilman piparminttua) sekä näitä vadelmaisia brownieita. Kakkua en valitettavasti työkiireiden takia kerennyt tekaisemaan, mutta hyvin nämäkin upposivat!

Tämä resepti on todella helppo, käytännössä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Reseptin annos on aika iso, joten jos olet tekemässä näitä vain pienelle porukalle kahvipöytään, puolita annos.

Pohja:
6 kananmunaa
340g tummaa vadelmasuklaata
300g juoksevaa oivariinia
5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa

Päällinen:
200g tummaa vadelmasuklaata
0,5dl kermaa
Värikkäitä minivaahtiksia
100g valkosuklaata


Laita juokseva voi sekä paloiteltu suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Laita kulhoon kananmuna ja sokerit ja sekoita tasaiseksi (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää sen jälkeen jäähtynyt suklaa-voi-seos. Lisää suola ja jauhot, sekoita tasaiseksi ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 20-30min.

Päällistä varten rouhi suklaa ja laita muovikulhoon. Kuumenna kerma, kaada suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää brownieiden päälle suklaa ja vaahtokarkit ja sulatettu valkosuklaa.

1 kommentti:

  1. Oi vitsi, tätä täytyy kokeilla. Meillä vielä sattuu olemaan kaapissa tuota tummaa vadelmasuklaata ja mietinkin, että mitähän siitä tekisi. Lauantaina on myös kaverini babyshowerit, joten voisinpa leipoa näitä sinne :D kiitos reseptistä!

    VastaaPoista