2015/03/10

Parhaat kahvipöytien klassikot Bostonkakku


Taikina:
2,5dl punaista maitoa
25g tuorehiivaa
0,5dl sokeria
0,5dl tomusokeria
1rkl kardemummaa jauhettuna (mielellään itse jauhettuna)
0,5tl suolaa
1kananmuna
6-8dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100g voita (pehmeänä ja huoneenlämpöisenä)

Täyte:
voita huoneenlämpöisenä
sokeria
kanelia

Päällinen:
Tomusokeria
sitruunamehua
Lämmitä maito kattilassa 37-40 asteiseksi (ei pahasti yli 40, sillä hiiva kuolee silloin), eli reippaasti käden lämpöiseksi. Itse käytin lämpömittaria, mutta se oli lähinnä hifistelyä. Liota hiiva lämpimän maidon joukkoon ja lisää sen jälkeen sokerit, kardemumma ja suola. Kaada seos kulhoon. Vatkaa kanamunan rakenne rikki erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon. Lisää 5dl jauhoja sekä suola ja sekoita. Lisää vielä  1-3dl jauhoja. Takinan pitäisi olla sen verran paksua, että sen saa vielä puuhaarukalla sekaisin. Tämän jälkeen alkaa paras/inhottavin osuus, eli taikinan alustaminen ja vaivaaminen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa aina kunnolla. Kun jauhoja on mennyt yhteensä noin 5dl, lisää puolet voista ja jatka vaivaamista. Lisää jauhoja enää sen verran kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on sopivan pehmeää, lisää loput voista ja vaivaa kunnon sitkon saamiseksi. Lämmitä uuni 50 asteeseen ja sammuta kun lämminnyt. Kohota taikinaa uunissa (tmv vedoton paikka) puolitoista tuntia.

Sekoita voista, sokerista ja kanelista tahna. Levitä kaulitun taikinan päälle. Rullaa taikina, leikkaa sopiviksi kiekoiksi ja aseta voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa, noin 30min.

Sotke vuorotellen tomusokeria ja sitruunamehua sekaisin kunnes se on tahnamaista, mutta kuitenkin valuvaa. Koristele jäähtynyt bostonkakku haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti