2015/05/21

Viimeiset pakkasesta - Mustikkainen Naked Cake

Mikäli vielä ei ole viimeisiä mustikoita surrautettu smoothieen tai käytetty leivontaan, niin tässä olisi siihen oiva resepti! Koska kessä on vahvasti tuloillaan ja pakkaseen on saatava tilaa, oli nopea kakku se hyvä valinta. Tämä kakku on myös raikas ja sopii niille ketkä eivät pahemmin välitä kermakakuista.



Pohja:
6 kananmunaa eroteltuina
200g tummaa suklaata
150g voita
2 dl hienosokeria
0,75dl kaakaojauhetta
1,75dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi, lisää sen jälkeen keltuaiset yksitellen ja joka välissä hyvin vatkaten. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa valkuaisia niin että se alkaa vaahtoutua kunnolla, lisää sen jälkeen loput sokerista pikkuhiljaa ja kokoajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa eikä valu ollenkaan. Sekoita voi-sokeri-seokseen sula suklaa ja valkuaisvaahto. Lisää sen jälkeen käännellen kaakao- ja vehnäjauhot. Paista 18-20cm vuoassa 175 astetta 40-50 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, ettei pohja kuivu.

Täyte:
Kuningatar pilttiä 1prk
Mustikoita niin paljon kuin haluaa
250g mascarponea
2dl flora vanillaa

Vatkaa vanilla ja mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi (lisää sokeria mikäli mieli tekee). Leikkaa kakku kolmeen osaan, levitä ensin kerros pilttiä, sitten vanillavaahtoa ja päälle mustikoita, toista toisen kerroksen kohdalla. Mikäli teet naked cake version niin kuin allekirjoittanut, täytä myös päällimmäinen osa.

4 kommenttia:

  1. Voi että oon kaipaillu sun postauksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa! ♥ Pahoittelen kyllä postaustauosta.... Sisko tosiaan sai lapsen niin oon ollu hullu täti-ihminen tässä muutaman kuukauden :D

      Poista
  2. Hei! Kysyisin saako tuolla pohjan ohjeella siis vain yhden pohjan eli niitä tulisi kakkuusi kolme? Vai yksi pohja josta leikataan nuo kerrokset? :)

    yst. terv. Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Eli yksi annos riittää ja sitten vaan leikataan kolmeen :)

      Poista