2014/07/08

Vadelma-suklaa täytekakku

Järjestimme yhdelle ystävällemme yllätyssynttärit lauantaina ja minun tehtäväkseni jäi luonnollisesti kakun tekeminen. Sain vaivihkaa kaivettua esiin että vadelma on se juttu, mutta koska olin mielessäni ja saanut päähänpinttymän suklaakakusta, päätin yhdistää ne. Tämä kakku on herkan vaaleanpunainen pääktä, mutta sisältä paljastuu upea suklaaunelma. Tässä siis tulee vadelma-suklaakakku jossa täytteenä on vadelmasuklaamousse ja päällä vaniljainen vadelma-tuorejuustokuorrute.

Suklaakakkupohjan resepti on suklaasydän blogista ja halusin kokeilla sitä, sillä se sisältää oikeaa suklaata. Tein ohjeen muuten tällä tavoin, mutta lisäsin kaapista löytyneet suklaapisarat vielä joukkoon. Suklaapisaroitahan saa punnitse & säästä kaupoista ja ne on tos käteviä mm. keksejä ja muffineita tehtäessä


pohja:
200 g tummaa suklaata
75 g voita
4 munaa
150 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g vehnäjauhoja
2 rkl maustamatonta jogurttia
Kaapinpohjalle jääneet suklaapisarat (noin 0,5dl)

Suklaa-vadelmatäyte:
2dl vispikermaa
300g tummaa suklaata (50%)
200g vadelmia

kuorrute:
200g vaniljatuorejuustoa
2dl kuohukermaa
200g vadelmia paseerattuna
2rkl tomusokeria
2tl perunajauhoja

Koristeeksi:
Tuoreita vadelmia
suklaata (eri väreissä)

Vuoraa 20cm kakkuvuoka leivinparerilla ja laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tasaiseksi seokseksi ja siirrä sivuun jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja vatkaa sen jälkeen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kuumassa vesihauteessa. Lisää vaahtoon suklaa voi seos ja sen jälkeen siivilöi jauhoseos varovasti joukkoon. Lisää lopuksi maustamaton jogurtti. Paista kakkua uunissa noin 50minuuttia tai niin kauan että tikulla testatessa ei siihen jää taikinaa. Ota kakku uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

Laita kattilaan kerma, suklaa ja 150g vadelmia ja sekoita niin kauan että suklaa on sulanut kokonaan. Laita seos jääkaappiin (tai talvella ulos) jäähtymään. Sekoita aina välillä nopeuttaaksesi jäähtymistä. Kun täyte on jäähtynyt ja jähmettynyt, vatkaa kuohkeaksi mousseksi sähkövatkaimella. Suklaan ansiosta täyte on jämäkkää ja ei vaadi liivatteita. 


Kokoa kakku niin että halkaiset pohjan kahteen osaan, tarvittaessa kostuta vaniljamaidolla tai kaakaolla. Jätä tasaisempi osa kakun 'hatuksi'. Lusikoi mousse kakun väliin ja painele loput vadelmista siihen kokonaisina. Laita toinen kakkupohjapala päälle. Kakun voi myös kuorruttaa samanapäivänä, mutta paremmalta se maistuu jos antaa täytteen jne asettua yön yli ja kuorruttaa sen tarjoilupäivänä.

Valmista kuorrute. Paseeraa vadelmat (tehosekoitin, siivilöi siemenet pois). Laita vadelmasose kattilaan, sekoita pieneen vesitilkkaan tomusokeri ja perunajauhot, kun vadelmasose kiehuu, valuta nauhana perujauhoseos kuumaan soseeseen ja odota että keitos pulpahtaa, ota pois hellalta ja jätä jäähtymään. Vatkaa tuorejuusto ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sen jälkeen jäähtynyt vadelmakiisseli varovasti joukkoon lusikalla. Vadelmasoseen määrä saattaa vaihdella paljonkin vadelmien koosta riippuen, joten lisää kiisseliä niin että kuorrute on kuitenkin jämäkkään, että se pysyy kakun päällä. Koristele tuoreilla vadelmilla ja valkosuklaalla / candymeltseillä tms. Oma tarkoitus oli laittaa valkosuklaata, mutta tuli pari muuttujaa ja jouduin laittamaan punaisia candymeltsejä, no, onhan se ihan kiva noinkin ;)


Eikö muuten oli kaunis iso pioni? Äiti toi sen minulle omasta puutarhastaan ja olen sitä nyt kaksi päivää ihastellut!

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! En muista jos olen aikaisemmin muistanut kommentoida tänne mutta tämä sun blogi on tosi kiva ja leivonnaiset juuri minun makuuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo Kakuksi toivottiin jotain herkkää ja pinkkiä ;)

      Poista
  2. Kiitos iha hirveesti viel!!! Oli ihan sika hyvää! (Niinku aina...) Ootte kyl kaikki <33

    VastaaPoista