2014/11/09

Blondiebrownie with glace cherries and pistachio

En yleensä ikinä pahoittele viivästyksi tai blogitaukoja. Tälläistä se arki vain on, että aina ei kerkeä, mutta nyt on pakko. Hukkasin kamerani musitikortin jolla oli mm. mustikka-marenkipiiras, magohillokekakku, pekaanipähkinäkeksit ja yksi suolainen piiras ja suklaa-kookospiirakka..... Tästä syystä ei siis postauksia ole tullut, ei ole nimittäin ollut materiaalia! Anteeksi siis :(

Mutta asiaan! Minä olen jouluhullu. Meillä on aloitettu sen fiilistely jo lokakuussa kun kaivoin ensimmäiset joulukynttilät esille (kyllä, joulukynttilät, ne punaiset siis.) ja marraskuussa kun roudasin loputkin ja vaihdoin tyynynpäälliset ja ostin uudet punaiset lakanat. Voi joulu on ihanaa, siksipä pääsette nauttimaan joululeivonnaisista täälläkin.



Valkosuklaabrownie, jossa maistuu pistaasipähkinä ja sokeroidut kirsikat. Kuulostaako vähän kummalliselta? Ei huolta, se maistuu oikeasti taivaalliselta ja suosittelen tätä myös joululeivonnaiseksi kaikille niille kenelle ei maistu glögikakut tai piparinmakuiset leivonnaiset. Tämä on pienen sokerihiiren herkkua ja maistuu varmasti myös jäätelön kanssa taivaalliselta.

Tämän ylistyslaulun jälkeen päästäänkin itse reseptiin ja valmistukseen. Tämähän on siis todella helppo valmistaa ja siihen meneekin aikaa noin kaksikymmentä minuuttia, jos on kaikki valmistelut tehty hyvin niin varttikin riittää loistavasti (plus tietenkin 45min uunissa)


Valkosuklaabrownie kirsikoilla ja pistaasipähkinällä:
Ainekset:
150g sokeroituja kirsikoita
100g kuorittuja suolattomia kirsikoita
250g voita
400g valkosuklaata
4,5dl hienosokeria
noin 5,5dl jauhoja 
4 kananmunaa

Päälle:
Rouhittuja pistaasipähkinöitä
sulatettua valkosuklaata

Laita voi kattilaan sulamaan miedolla lämpötilalla ja rouhi sillä välin suklaa ja puolita kirsikat. Kun voi on sulanut, sulata valkosuklaa sekaan ja sekoita kunnes seos on tasainen. Kaada valkosuklaa-voiseos kulhoon ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella jauhot ja kananmunat kunnes taikina on tasaista.

Vuoraa uunivuoka (25x30cm) leivinpaperilla ja kaada puolet taikinasta siihen. Lisää sen jälkeen kirsikat ja osa rouhituista pistaasipähkinöistä ja kaada loput taikinasta päälle. Lisää loput pistaasipähkinät päälimmäiseksi ja paista uunin keskitasossa 150 asteessa noin 45min, tai kunnes taikinaa ei enää jaa tikkuun.

reunat voi leikata pois kokonaan, näin saa hieman siistimpiä paloja.

Anna jäähtyä kunnolla, koristele sen jälkeen valkosuklaaraidoilla ja pistaasipähkinöillä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.


1 kommentti:

  1. Voi...nää näyttää ja kuulostaa ihanilta! Kokeiluun, siis. Kiva blogi sinulla muutenkin täällä :)

    VastaaPoista