2014/08/04

Maidoton suklaamoussekakku

Ensimmäinen kakku ikinä jonka teen maidottomana! Huikeaa, tulipahan tämäkin puoli korkattua juuri sopivasti synttäreiksi. Tämä kakku on siis valmistettu minun ja ystäväni 22v syntymäpäiville. Se on tehty maidottomaksi, sillä yksi meidän ystäväpiiristä on allerginen maitoproteiinille.


Ohje on 20cm vuokaan ja siitä riittää loistavasti 10-15 hlö, sillä kakku on aika makea (ensi kerralla muistan laittaa hieman vähemmän sokeria, jos ollenkaan). En normaalisti laita resepteihin käyttämiäni merkkejä, mutta tätä reseptiä en ole testannut muilla maidottomilla tuotteilla, enkä tiedä onko niissä huikeita eroja, joten onnistumisen takaamiseksi teen poikkeuksen.


pohja:
150g Euroshopper cookies 
25g kasvirasva margariini

täyte:
2dl sunnuntai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4dl sunnuntai kasvivispiä
350g Brunbergin tummaa suklaata
1 vaniljatanko
2tl sokeria
2 liivate lehteä

koristeluun:
Brunbergin tummaa suklaata
sinistä sokerimassaa

Murskaa keksit kaulimella tai yleiskoneessa, sulata rasva ja sekoita keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunakalvolla ja painele keksiseos sen pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja jätä jäähtymään. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vispaa vaniljakastike ja kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sen jälkeen vaniljatangon siemenet ja sokeri. Sekoita jäähtynyt suklaa vaahtoon vispaten. Kiehauta pieni tilkka vettä, liota liivatteet sen joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään 3h. Koristele suklaamuruilla ja sokerimassa koristeilla. 

Huom! Lisää sokerimassakoristeet vasta juuri ennen tarjoilua!


4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku ja varmasti herkullinenkin! :)
    http://bakingwithjonna.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mielestäni tämä kakku on todella onnistunut, sillä siitä ei edes huomaa sitä sivumakua mikä välillä kasvipohjaisissa tuotteissa on!

      Poista
  2. Wauuuuuu mitä kaikkia upeuksia 8) <3 <3

    VastaaPoista