2014/08/26

Suklaa-mansikkakakku / Chocolate-strawberry cake


Tyttöjenilta, mikä ihana tekosyy! Ja mikäs sen parempaa tarjottavaa oliskaan kuin mansikat ja suklaa, kakussa ja erikseen. Kun aloimme suunnittelemaan tyttöjen iltaa ja kyselin leivontatoiveita,, sain kaksi vastausta. Toinen toivoi suklaakakkua ja toinen toivoi mansikkakakkua. Minäpä fiksuna likkana päätin (todella uniikisti) yhdistää ne ja tadaa! Ajattelin tehdä ensin pienen kakun, vain 18cm halkaisijaltaan, noh, siitä tuli kuitenkin niin korkea että puolet siitä jäi jääkaappiin ja kaksilahkeisen tuhottavaksi.

Minä tosin luultavasti käytin tähän kakkuun kesän viimeiset hyvät mansikat, sillä niitä on harvinaisen vaikea enää löytää. Päällä olevat mansikatkin ovat puolasta, mutta sepä ei juuri haitannut, sillä ison kokonsa vuoksi ne olivat näyttäviä.


Pohja:
6 kananmunaa eroteltuina
200g tummaa suklaata
150g voita
2 dl hienosokeria
0,75dl kaakaojauhetta
1,75dl vehnäjauhoja

mansikkahillo:
250g mansikoita
1,5dl hillosokeria
1 vanilja tanko halkaistuna

Täyte:
Mansikkahilloa
1dl kreikkalaista jogurttia
2dl kermaa
2rkl tomusokeria
500g mansikoita viipaloituina

Kuorrute:
200g maitosuklaata
1,4dl kermaa
nokare voita

Koristelu:
Isoja mansikoita suklaa kuorrutettuina


Aloita valmistamalla mansikkahillo. Keitä mansikoita sokerin ja vaniljatangon kanssa noin 15 minuuttia, riko mansikoita hieman pienemmäksi mikäli ne ovat todella isoja. Poista vanilja tanko, siirrä puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kansi kunnolla, käännä ylösalaisin ja jätä jäähtymään.

Vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi, lisää sen jälkeen keltuaiset yksitellen ja joka välissä hyvin vatkaten. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa valkuaisia niin että se alkaa vaahtoutua kunnolla, lisää sen jälkeen loput sokerista pikkuhiljaa ja kokoajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa eikä valu ollenkaan. Sekoita voi-sokeri-seokseen sula suklaa ja valkuaisvaahto. Lisää sen jälkeen käännellen kaakao- ja vehnäjauhot. Paista 18-20cm vuoassa 175 astetta 40-50 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, ettei pohja kuivu.

Valmista täyte vaahdottamalla jogurtti ja kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen sokeri.

Kakun kokoaminen. Leikkaa pohja neljään osaan, levitä mansikkahilloa, jogurttitäytettä ja viipaloituja mansikoita ja osta uusi kerros päälle. Toista kunnes viimeinen kerros jää kanneksi.

Kuorrutteen valmistus. Laita suklaa ja ekrma kattilaan, laita hella miedolle lämmölle ja sekoita jatkuvasti kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää nokare voita, anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Koristele mansikoilla.


14 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten söpö kakku! Suklaalla koristellut mansikat viimeistelevät kakun loistavasti :) Ja hei pakko vielä kysyä mistä nuo viime postauksen yli-ihanat muffinssivuoat on ostettu? Nimittäin mie olen yrittänyt etsiä tuomosia vuokia, mutta ainakaan tavallisten kauppojen leivontaosastoilta mie en ole onnistunut löytämään niitä. :)

    http://bakingwithjonna.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos kovasti :) joo ei tää olis mitään ilman noita mansikoita ;)

      Poista
  2. Nam! Näyttää hirmu hyvältä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tää on tosi hyvää :)

      Poista
  3. Vau, mikä herkku kakku! Vielä kun osaisin leipoa niin hyvä tulisi...;)

    http://www.styleplaza.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. eikä, ihavan ihana blogi!!
    ♥: leave-world.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Vitsi miten ihana blogi sulla! Ja toi kakku näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miljoonasti kiitoksia :) ihana lukee kaikkia kivoja kommentteja! :)

      Poista
  6. Herkullisen näköinen. Jotenkin sitä aina ajattelee ettei noi omenan kokoiset mansikat kelpaa mihinkään, mutta nehän on kuorrutettuna ihan mahtavia koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis eihän ne tosiaan maistu melkein miltään :D mut koristeena ja suklaalla ihania!

      Poista
  7. Namm näyttää sika hyvältä! Ja ihanan juhlavan näköinen, sopii tyttöjen illan (joka muuten ei olisi mitään ilman suklaata!) lisäksi virallisempiinkin tapauksiin, jee pitääpä kokeilla jos onnistuis ees lähes yhtä hienosti!

    www.aduaa.blogspot.com

    Ihana blogin nimi sulla muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, aina pitää olla vähän suklaata ;) ja tää on super helppo koristelu, eikä vaadi mitään erikois välineistöä :)

      Poista
  8. Herkullisen kuuloinen ja näyttävä kakku!

    VastaaPoista