2013/11/12

Oi ihana Sacherkakku!

Tuo kaksilahkeinen on monesti pyytänyt (suorastaan vaatinut) että leipoisin hänelle sacherkakun, no päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä sellaisen viikonloppuna.

Sacherkakun historiahan on pitkä ja ehkä hieman salaperäinen, sillä alkuperäinen reseptihän on edelleen salainen ja sitä saa ainoastaan Wienin ja Salzburgin Hotel Sacherista, Innsbruckin ja Gratzin Café Sacherista, Bolzanon Sacher Shopista sekä Wienin lentoasemalta. Kakun kehitti ns nykyiseen muotoonsa Eduard Sacher joka keksi lisätä kakkuun aprikoosi hilloa sekä suklaakuorrutteen. 

Kakusta on monenlaisia versioita, on erilaista pohjaa ja hilloa välissä ja päällä tai vain jommassa kummassa. Minä päätin tehdä runsauden huipun omasta versiostani ja se onkin hyvin suklainen ja täyteläinen, sacherkakun luonteesta kuitenkaan luopumatta! 


Pohja:

Väliin:
400g aprikoosihilloa
suklaaganache
(100g tummaasuklaata, 1dl kermaa, 1vaniljatanko)

Päälle:
400g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
Nokare voita

Kostutukseen:
Vaniljamaitoa

Valmista pohja linkissä olevan ohjeen mukaan. Valmista väliin tuleva suklaaganache, halkaise vaniljatanko kahtia ja laita vaniljasiemenet ja halkaistu tanko kerman sekaan. Kuumenna kermaa niin, että se lämpenee tarpeeksi kuumaksi mutta ei kiehu. kaada kuumennettu vaniljakerma rouhitun tai paloitellun suklaan sekaan siivilän lävitse. Sekoita kunnes suklaaganache on tasaista.

Aloita kakun täyttäminen leikkaamalla kakku kolmeen osaan ja kostuttamalla ensin alin kerros vaniljamaidolla. Sivele suklaaganachea ohuesti ja levitä sen jälkeen aprikoosihilloa, laita tämän jälkeen kakun keskimmäinen kerros päälle ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Kun kakku on täytetty hillolla ja suklaalla, sivele vielä pinnan tasoittamiseksi päälle kerros aprikoosihilloa. Tämän jälkeen kakun voi laittaa kuvun alle ja yöksi jääkaappiin. Sacherkakun on hyvä tekeytyä jääkaappissa mielellään yön yli ennen tarjoilua jotta maut ja kosteus tasaantuvat.


Kuorrutusta varten tarvitset Kermaa, suklaata, mahdollisesti vaniljaa, voita, sekä tietysti jotain kuorrutettavaa. Valmista kuorrute samalla tavalla kuin yllä tehty suklaaganache, mutta sekoituksen loppuvaiheessa lisää joukkoon nokare voita tuomaan kaunista kiiltoa kuorrutteeseen.

Kaada valmis suklaakuorrute kakun päälle lahdessa osassa, niin että ensimmäinen kerkeää hieman jähmettyä ennen toista kerrosta. Kuorrutteen voi myös kaataa kerralla koko kakun päälle, kunhan on valppaana ottamassa sitä reunoilta vastaan, sillä siitä tulee aika juoksevaa. Koristele kakku vaikka pähkinärouheella, suklaakirjoituksella tai ruusuilla.

VINKKI: Kuorrutteiden valmistuksen jälkeen, älä heitä vaniljatankoja pois, vaan huuhdo ne ja laita sokerin sekaan pystyyn. Kahden viikon kuluttua sokeri on muuttunut vaniljasokeriksi, sillä se on imenyt vanilja ihanaa aromia!

6 kommenttia:

  1. Tää on kyllä suklaaystävän unelmakakku! :)
    Blogissani on haaste sinulle, käy katsomassa :)http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Toisaalta onhan niitä suklaisempiakin kakkuja, mutta sacherissa tuo aprikoosihillo raikastaa niin kivasti ;p

      Poista
  2. Voi ihanuus mikä suussa sulava kakku! :) Nam! :D

    VastaaPoista
  3. Tätäkin täytyisi joskus tehdä, täytyy lisäillä to-do-listaan tämä. :D

    Juu, tein ne valkosuklaa sydämet itse. :) Sain avomiehen siskolta muumijääpala/konvehtimuotit ja niissä oli tuon ohje. :) Tosin ne oln tehty jo kuun alussa ja olivat koko ajan pakastimessa ennen kuin laitoin ne kakun päälle, joten olivat takuulla kunnolla jähmettyneet. :D Voin kyllä nakata sulle ohjetta, jos haluat kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ehdottomasti vaivan arvoista tehdä tätä! Ja voisin kyllä mielelläni sen ohjeen ottaa, laita vaikka spostiin! :)

      Poista