2013/11/01

suklaakakkupohja

Tämä suklaa kakkupohja on mitä ihanin, se on tarpeeksi iso, tarpeeksi suklainen ja tarpeeksi makea. Tämä resepti on tarttunut mukaani joskus vuosia sitten (krhm.. no vuosia ja vuosia, ehkä muutaman vuoden se on tuossa mukana roikkunut....) ja en nyt tällä punaisella sekunnilla muista että mistä se on alunperin saatu, kuitenkin muistan muokanneeni määriä hieman että sain sen omaan makkuni sopivan isoksi ja paksuksi. Tällaisia kakkupohjaohjeita on monenlaisia ja siinä missä toisissa kanamuna erotellaan ja valkuaiset vatkataan vaahdoksi, niin tässä on hyvin yksin kertainen neljän kohdan valmistusohje.

Ainekset:
250g voita
250g tummaa suklaata (fazer tumma, talous tai leivonta)
5 kananmunaa mielellään huoneenlämpöisinä
2,5dl hienosokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kakkujauhoja
1,5tl leivonjauhetta

1. sulata suklaa ja voi samassa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen ja jätä sen jälkeen sivuun jäähtymään.
2. sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään
3. vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää siihen ensin varovasti käännellen jauhoseos ja sen jälkeen varovasti käännellen suklaa ja voi seos.
4. Kaada koko komeus 24cm leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista  175 asteessa 35minuuttia ja laske sen jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä toiset 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (tikkuun ei jää takinaa)

Paiston jälkeen anna kakun jäähtyä noin 20minuuttia ennen sen kumoamista. Kumoa kakku, irrota leivinpaperit ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja täytä haluamillasi täytteillä.

1 kommentti:

  1. Vautsi, tosi hienoja luomuksia täällä blogissa sulla. Miten ihmeessä sä saat pidettyä tuon pohjan noin tasaisena? Onko siihen joku jippo, ettei se kohoa esim keskeltä liikaa?

    VastaaPoista