2014/07/09

Sitruuna-mansikkakääretorttu, kesän helpoin herkku

Tämä on nopea ja vaivaton herkku ja tästä ei kahvipöydän klassikko paljon parane! Tietysti on vielä valmiista marengista tehty pavlova, mutta ei nyt mennä siihen.

Mummuni tuli tännepäin viikonloppuna ja äiti pyysi minua leipomaan jotain hyvää, no koska olin kiireinen synttärikakkujen ja kirsikkapiirakoiden kanssa, niin päätin tehdä jotain tosia nopeaa ja helppoa. Tässä tulee siis sitruuna-mansikka kääretorttu. Kuvatkin on napattu kännykällä, joten tämä on oikea laiskan ihmisen postaus laiskan ihmisen leivonnaisesta.


Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
ripaus vaniljasokeria

Täyte:
2prk sitruunarahkaa
0,5prk lemoncurdia valmiina
tuoreita mansikoita pilkottuina

Koristelu:
pieni osa täytteestä
mansikoita
sitruunamelissaa


Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja sihtaa jauhot ja kääntele varovasti vaahtoon. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 10min. Ripota toisen leivinpaperinpäälle kerros sokeria ja kippaa hieman jäähtynyt pohja siihen. 

Sekoita lemon curd ja rahkat sekaisin ja pilko mansikat. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, mutta jätä sitä hieman päällistä varten. Laita pilkotut mansikat täytteeseen ja kääri varovasti rullalle. Laita kääretorttu hetkeksi vaikka liinan svulla tiukkaan pakettiin ja anna vetäytyä. Pilko mansikoita, hae maalta sitruunamelissaa ja keitä kahvit. Koristele sen jälkeen ja nauti!

VINKVINK: mikäli kääretorttupohja ei meinaa irrota leivinpaperista, levitä pullasudilla jääkylmää vettä siihen, niin sen pitäisi irrota helpommin :)

8 kommenttia:

  1. Kääretorttu on aina niin helppo ja herkullinen leivonnainen! :) Sinun blogissa on todella herkullisen näköisiä reseptejä, joten mie jään kyllä seurailemaan tätä blogia :)

    http://bakingwithjonna.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja tuoreilla marjoilla siitä tulee äkkiä ihanan näköinen :)
      Kiitos kovasti, jää ihmeessä :)

      Poista
  2. Taidanpa pyöräyttää mansikkakääretortun viikonlopuksi. Tämä sinun oli niin herkullisen näköinen, että nyt saa vajaa lemoncurdpurkki päätyä kääretorttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita se ihmeessä tähän! Tuoreet mansikat ja sitruuna on mieletön yhdistelmä :)

      Poista
  3. Kiitos kommentistasi blogiini. Sullapa on ihanan oloisia reseptejä täällä, täytyy kokeilla kyllä! Osaisitko suositella jotain oikein hyvää reseptiä jolla voisin yllättää vaimon ja lapset? :) Jos viitsit, vastaa blogiini, en kuitenkaan muista tulla katsomaan tänne oletko vastannut: http://keittioonkadonnut.blogspot.fi

    Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  4. Ihan parhautta ja tosi nopeasti saa tehtyä. =)

    Hanna keittiöstä, jonka ylätason toimialueen nimi ei kelpaa....

    VastaaPoista
  5. Ihana kääretorttu!:) Kääretorttu onkin kesällä pelastus, kun aina ei viitsi täytekakkuakaan alkaa leipomaan.:)

    VastaaPoista